Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2008 00:23 - Либия
Автор: stealth Категория: Политика   
Прочетен: 1072 Коментари: 0 Гласове:
0



                                            Либия

 

  В Либия има две национални телевизии.Едната,да е наречем условно първи канал,работи предимно през деня,а в малките часове на нощта не излъчва.Хваща се само в столицата Триполи и някои по-малки градове.Другият канал е предимно спортен и предава мачове от тяхното футболно и баскетболно първенство,конни състезания, и се приема само в Бенгази и още няколко града.Също нощно време не излъчва.

  Основният телевизионен канал,първи,голяма част от времето предава от студио,богато напълнено с шарени килими,пердета и възглавници,където двама или трима мъже говорят,говорят,говорят до безкрайност.Понякога ,вечер,има нещо като телевизионен театър,в който играят няколко брадати мъже и две –три възрастни забулени жени.Понякога има новини,почти изцяло либийски, и детски анимационни филми.Игрални филми,дори и арабски,липсват от екрана.Дори и реклами няма.Между тези предавания често се излъчва телевизионна импресия за живота в Либия-автомагистрали,представителни сгради,петролни рафинерии т. н.

  През месец април тази импресия беше заменена с кадри от нападението на американската авиация над Либия преди около двадесет години.Това беше в отговор на взривяването на американският пътнически  самолет над Шотландия.Предаваха последиците от нападенията и останките от свален, кой знае как,американски военен самолет.И тялото на загинал американски пилот.Върху него бяха нахвърлени долари и документи,вероятно изкарани от джобовете му.

  Една неголяма двуетажна сграда,доста пострадала от бомбадировките,е превърната на нещо като музей.Пред нея има паметник-няколко метрова бронзова ръка,стиснала здраво боен самолет.Вътре са останките от сваления американски самолет и направен манекен на загиналия американски пилот,легнал,с нахвърлени върху него пари и документи.

  На 17 април,тази година,тогавашният президент на Съветска Русия ,генерала от КГБ, Владимир Путин, посети Либия.По телевизията даваха кадри от Москва,пристанището на Петербург и учредителния конгрес на партията на Путин.И грузински народни танци!Грузински!На посещение не е грузинския президент,а руския.

  Наред с официалните срещи,които е имал,Владимир Путин посети и този ,т.н. музей.Камерите го следяха как той обикаля залите,гледа останките от сваления американски самолет и фигурата на загиналия американски пилот.

  След това прилежно писа и се разписа в присъствената книга.Какво е писал вътре сигурно знае само жена му и целият либийски народ.

  Русия е член на Г8,а също така и стратегически партньор на САЩ в борбата срещу ислямския тероризъм.Посещението на Путин в този,т.н. музей,показва изключително лошият политически вкус на управляващата руска червена класа.

  А и липса на човешко достойнство от страна този каратист Владимир Путин. 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stealth
Категория: Бизнес
Прочетен: 502631
Постинги: 289
Коментари: 227
Гласове: 1178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031