Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2007 22:13 - Либийски мотиви
Автор: stealth Категория: Политика   
Прочетен: 1484 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                                    Либийски мотиви

 

            В скорошен брой на в. Стандарт има CD за нашите медицински сестри в Либия. Още от времето преди промените имам особено чувство, когато те заливат с информация, от която не разбираш нищо, или почти нищо, на която единствената цел е да ти промият мозъка. Какво на практика е станало в детската болница, кой е виновен?

            Интервютата в CD – те са много показателни. В едно място обвиняват филипинките - не били професионалисти (като че ли нашите са!), знаели английски, можели да се защитават и т.н. Работил съм с филипинци, не искам да давам оценка за тяхното IQ, но те са много съзнателни и изпълнителни. Те стриктно изпълняват това,което им се каже. В болницата са работели така, защото така им е било казано.Знаели английски! При тях английският е един от официалните езици. Как нашите медицински сестри отиват на работа в чужбина ,без бъкел да не знаят местният език,арабски,или английски? Освен това те работят индивидуално с хората. Примерно когато бият инжекции,родителите на детето са при нея. Как контактуват с тях? Едно от обвиненията,доколкото разбирам,е използуването на една и съща спринцовка, без да е дезинфекцирана,на няколко деца! Истински професионализъм!

            Когато е станало напечено положението, филипинките веднага ги изтеглили, като посолството им е платило билетите. Глупости. При всички положения, парите за билети са им удържани от заплатата. Но не това е съществено. След като са получили нареждане да напуснат, всички са заминали. При нас би ли станало същото? Едва ли.

            Но нещо и за интервютата в къщата, където са живели известно време преди процеса. Следствени, при тях влизат екипи на телевизията и им правят пространни интервюта!

            Една от сетрите е на 53 години, а има само седем години стаж като медицинска сетра. Не знам как се е уредила да замине за Либия при такъв малък опит.

            След като в болницата са нямали консумативи, в това число и спринцовки, защо не са алармирали? Не разбират ли, че това е предпоставка за масова инфекция, кавато и да е тя? Какво са си казвали - какво ни интересува, нали плащат, да си изкарам контракта и ще се махна!

            Една от сестрите е живяла много интересно! В България може, но в арабска, малка по население страна, където всичко се вижда и чува, това е безкрайно интересно. В чужда държава, която и да е тя, трябва да спазваш техните норми на живот. Съпругът, също лекар, е забит в пустинята на хиляда километра и тази палавница май е нямала задръжки. Дори един министър е бил прекалено близък с нея! А какво търсят празните банки с кръвна плазма в дома и? Да не е правила сладко в тях? Не каза и една дума за това.

            Когато е гръмнал скандалът, къде са били нашите дипломатически представители? Или ги няма,  или нищо не знаят, или са  си уредили с престъпното си бездействие добра служба в Либия. Да не дава Господ да имаш работа с наши дипломати в чужбина.

            При един от рейсовете ми с гръцки танкери, корабът отчасти се запали. Изгоряха няколко кабини и цялата корабна документация, включително паспортите и сертификатите на екипажа. Това се случи в едно пристанище, близко до Барцелона. Екипажът беше от гърци и филипинци, а аз бях единствен българин. На гърците и филипинците им направиха снимки на кораба и те получиха нови паспорти със срок, доколкото си спомням за една година. Копия от сертификатите, напълно легализирани, пристигнаха по пощата и те, гърци и филипинци си продължиха рейсът нормално. А аз-трабваше да отида лично в консулството в Мадрид, пътуване шест часа по магистралата, стоях няколко часа в консулството, при условие, че за моят случай се знаеше, издадодаха ми пасаван за един месец, който си го платих. Накрая ми искаха да си платя глоба, че съм загубил паспорта! Но една служителка излезе и каза, че наистина са запознати и няма да плащам глоба!Благодаря! И пак обратно по магистралата за Барцелона. От Мадрид не видях абсолютно нищо, Само ми беше интересно да прекося половин Испания. Нещо извън темата-2/3 от посетителите в консулството бяха от ромския етнос.

            Но това за мене не касае темата.

            И аз искам сестрите, невинни или не, да се завърнат невредими в България.



Тагове:   мотиви,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - И аз ...
11.02.2007 23:36
Така е .Трябваше ли да минат 8 години ,за да се завърти колелото и да се вземат мерки.Това е то,да си на неподходящото място,в неподходящ момент.На никого не пожелавам подобна съдба .Дано по-скоро свърши този кошмар.
цитирай
2. astra - Либийски инсинуации
06.06.2007 10:15
Сестрите ни са невинни. Но са жертва на политически игри. Инай-вече правителството ни и консулът в Либия трябва да се изправят пред Народен съд!
astra
цитирай
3. stealth - Народен съд
07.06.2007 23:15
Това понятие ,"Народен съд",е доста зловещо.Един нормален безпристрастен съд би свършил същата,дори и по-добра работа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stealth
Категория: Бизнес
Прочетен: 508741
Постинги: 289
Коментари: 227
Гласове: 1178
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930